Ligue 1 kort: Marseille profiteert niet van verlies Lyon

Philippe Crols

Lyon verloor zaterdag op bezoek bij Paris Saint Germain. Marseille kreeg zondag de kans om te naderen tot op vier punten, maar liet die mogelijkheid onbenut.

Marseille kon in eigen huis geen afstand nemen van Lille. Het keek bij de rust tegen een 0-2-achterstand aan na treffers van Bastos en Rami. Samassa kon snel in de tweede periode tegenscoren. Marseille moest wachten tot de laatste minuut vooraleer Zenden de club van Eric Gerets nog een puntje kon bezorgen.

Nancy pakte onderaan drie belangrijke punten tegen rechtstreekse concurrent Nantes. Het werd 0-1 dankzij een goal van Hadji.

Monaco pakte dan weer de zege tegen Le Mans. De thuisploeg scoorde drie maal op tien minuten tijd. Andre (own-goal), Licata en Alsonso zorgden voor de doelpunten. Monaco is momenteel wel pas twaalfde.