Groep H: Real verslaat BATE en kegelt Zenit eruit

Groep H: Real verslaat BATE en kegelt Zenit eruit
Foto: © SC

Real Madrid had aan één doelpunt genoeg om de zege veilig te stellen bij het Wit-Russische BATE Borisov. Door dat resultaat bemachtigen de Spanjaarden een ticket voor de achtste finales en is het Zenit Sint-Petersburg van Nicolas Lombaerts uitgeschakeld.

Real Madrid begon furieus aan de partij. Op aangeven van de Nederlander Royston Drenthe kon Saviola voor het eerste gevaar zorgen, maar de kleine Argentijn besloot naast. Het was echter niet lang wachten op de volgende kans voor de Madrilenen. Met een goede center bracht alweer Drenthe de bal voor. Raúl (foto) werd volledig vrijgelaten door de Wit-Russische defensie en kreeg alle tijd om het leer beheerst in het dak van het doel te werken. Het clubicoon scoorde daarmee zijn 64e doelpunt op Europese bodem, een evenaring van het record van Filippo Inzaghi van AC Milan.

Real domineerde de hele wedstrijd. BATE, dat Anderlecht verschalkte in de derde voorronde van het kampioenenbal, kon niets meer terugdoen en blijft zo laatste in groep H. De Wit-Russen tellen drie punten achterstand op Zenit Sint-Petersburg, dat eerder op de avond gelijkspeelde tegen Juventus. Zenit moet zich dus tevreden stellen met een plaats in de UEFA Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties