Groep G: Valencia te sterk voor Rosenborg

viki meeuwis

In groep G deed Rosenborg een slechte zaak. Het ontving vanavond Valencia in het Lerkendal Stadion en wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang zonder echt goede kansen voor een van beide ploegen. In de 22e minuut kwam Rosenborg al op achterstand. Mata met een kopbal richting doel waarbij doelman Jarstein de bal op de dwarslat duwde. De bal kaatste af op de lat en kwam terug in zijn handen terecht waarna de bal in doel terecht kwam. Het was een serieuze fout van Jarstein die zo meteen de Noren deed achterop hinken.

Op het half uur kreeg Valencia opnieuw een kans via Mata die alleen voor doel kwam en de bal in de hoek in doel werkte. Gelukkig voor Rosenborg had de lijnrechter al voor een al dan niet onterechte offside gevlagd. Valencia kreeg voor de rust nog een kans via de counter waarbij Pelu een fout beging op Hernandez. Scheidsrechter Blom zag er geen vrije trap in en liet doorspelen. Valencia ging met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de rust was het Valencia dat beter voor de dag kwam. De na de rust ingevallen Joaquin kon de bal te pakken krijgen en zette koers richting zestien meter waar hij uithaalde. Jarstein was er deze keer als de kippen bij en kon de bal uit doel houden. Diezelfde Joaquin zou nog tot twee keer toe gevaarlijk voor de dag komen. Met nog een kwartier te gaan, viel het tweede doelpunt via Hernandez. In de slotfase kwamen er daar nog twee bij. Eerst was het Baraja die de bal in de verste hoek stuurde. Het laatste doelpunt kwam van Joaquin met een goede assist van Morientes.

Rosenborg staat nu met slechts één punt uit drie wedstrijden laatste in groep G. Valencia bezet de tweede plaats met vier punten uit twee wedstrijden. (AN)