Inter wint nipt, Roma zet remonte voort

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Inter hield in eigen huis Napoli af en sloeg zo de aanval van Juve af. AS Roma won opnieuw: Fiorentina werd het kind van de rekening. In de 'wedstrijd tussen Belgen' werd het een gelijkspel.

De Nerazzurri startten sterk tegen Napoli. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong: Muntari bediende Cordoba (foto) en die draaide de bal als een echte aanvaller mooi in de verste hoek, 1-0. 8 minuten later werd de voorsprong verdubbeld na een knappe aanval: Cruz speelde de bal met de hak door naar Maicon, die Muntari vond en de Ghanees werkte, ook al met de hak, af, 2-0. Napoli lag in de touwen, maar veerde plots recht: in de 36e minuut zette Lavezzi een één-twee op met Zalayeta. De Uruguayaan zonderde Lavezzi met een hieltje voor doel af en de Argentijnse spits klaarde de klus met een mooi stiftertje: 2-1.
Na een onderhoudende eerste helft werd het na de pauze heel wat minder: Inter liet Napoli het spel maken, maar meer dan steriele druk leverde dat niet op. De beste kans was nog voor Zanetti, die op een tegenaanval in de slotfase de 3-1 liet liggen.

AS Roma is al twaalfde na een kleine, maar verdiende overwinning tegen Fiorentina, dat wegzakt in de stand. In de eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes. Totti (foto) kopte de grootste van de thuisploeg op de paal in de 40e minuut. Op het uur kwamen de Giallorossi op voorsprong: een grondscherende voorzet van Taddei werd door Totti centraal en hard in doel geschoten, 1-0. Baptista schoot nog op de lat en Fiorentina kwam niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Genoa en Bologna hielden elkaar in evenwicht. Zowel Vanden Borre, die geel pakte, als Mudingayi stonden 90 minuten op het veld. Voor de pauze waren de bezoekers de betere, maar scoren lukte niet. Sculli kopte de thuisploeg op 1-0, na een perfecte voorzet van Gasbarroni, na 55 minuten. Di Vaio wou niet achterblijven en in de 63e minuut wist hij voor de gelijkmaker te zorgen, ook met het hoofd: 1-1. In de extra tijd trapte de Bologna-aanvaller nog op de paal. Eindstand 1-1 dus: het vierde opeenvolgende gelijkspel voor Bologna.

Udinese zit in een mindere periode: Chievo kwam verrassend winnen in Udine. De thuisploeg speelde meer dan een halfuur met zijn tienen, want Di Natale kon zijn handen niet thuishouden in een onderonsje met Moro  en kreeg rood. In de 87e minuut werkte Felipe de bal ongelukkig in eigen doel in een poging Mandelli af te stoppen: 0-1.

Lazio maakte een slechte beurt in Bergamo: thuisploeg Atalanta won met 2-0. Valdes en Floccari scoorden in de tweede helft.

Cagliari haalde het van Sampdoria. Een doelpunt, net na de rust, van Jeda was voldoende voor de drie punten: 1-0.

1-0 was ook de eindstand in Siena - Torino. Maccarone was de matchwinnaar met het enige doelpunt na 19 minuten.

Vanavond probeert Milan de kloof met Inter terug te brengen tot 4 punten. Daarvoor moeten de Rossoneri winnen in Palermo.