Janko is de beste voetballer in Oostenrijk

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Janko is de beste voetballer in Oostenrijk
Foto: © SC

Mark Janko, de topschutter van RB Salzburg en de Oostenrijke competitie, is in eigen land verkozen tot Oostenrijks Voetballer van het Jaar. Hij gaat Samir Muratovic (St. Graz) en Steffen Hofmann (Rapid Wien) vooraf.

De 25-jarige Mark Janko volgt op de erelijst veteraan Ivica Vastic op. "Wie dit vorig jaar had voorspeld, had ik gek verklaard. Het is een enorme eer voor mij", liet de international meteen na zijn uitverkiezing weten.

Ook Co Adriaanse, de trainer van RB Salzburg, zwaait met lof voor zijn aanvalsleider. "Hij maakt een uitstekende periode door. Een speler die soms twee of meer doelpunten per wedstrijd maakt en ook zich in de nationale ploeg bewijst, verdient het gewoon om speler van het jaar te worden."

Janko heeft nog een paar doelen dit seizoen. Eerst en vooral wil hij met Salzburg de Oostenrijkse titel veroveren. Momenteel staat de club uit de stad van Wolfgang Amadeus Mozart op de eerste plaats. Daarnaast heeft de spits nog dertien doelpunten nodig om het nationale doelpuntenrecord van de legendarische Hans Krankl te verbeteren. Die wist dertig jaar geleden 41 keer te scoren in competitieverband. Janko staat trouwens ook hoog in de rangschikking van de Europese Gouden Schoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties