BL kort: Bayern klopt leider, Schalke wint nog eens

Philippe Crols
| 0 reacties
BL kort: Bayern klopt leider, Schalke wint nog eens

Een aantal topteams in de Duitse Bundesliga hebben op de zestiende speeldag met punten gemorst. Zo verloor leider Hoffenheim op bezoek bij Bayern en ging ook de nummer drie, HBSC, ten onder.

De topper van deze speeldag werd vrijdag al gespeeld. Hoffeheim kwam dankzij de achttiende goal van Ibisevic op voorsprong, maar Lahm en Toni sleepten nog een zege voor Bayern uit de brand. De laatste treffer viel diep in blessuretijd. Bayern staat nu naast Hoffenheim aan de leiding.

Hertha BSC zakt van plaats drie naar vier na verlies tegen Schalke. De ploeg in crisis had aan een goal van Asamoah genoeg om te winnen. Schalke staat nu zesde.

Leverkusen wipte over Hertha naar de derde plaats. Het won in Gladbach met 1-3. Twee maal Kiessling en een maal Helmes bezorgden Bayer een ruime 0-3-voorsprong. Jantschke redde nog wel de eer.

Onderaan heeft Karlsruhe een goede zaak gedaan. Het legde Werder Bremen over de knie. Buck scoorde laat in de partij de enige goal van de middag.

Energie Cottbus kon niet winnen. Het kreeg thuis een droge 0-3 om de oren van Stuttgart. Hilbert, Simak en Khedira waren de doelpuntenmakers.

Bochum kreeg het in Frankfurt dan weer zwaar te verduren. Liberopoulos (2x), Steinhofer en Russ zorgden voor de 4-0-eindstand.

In Bielefeld - Dortmund werd niet gescoord.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties