Mudingayi juicht nog eens, Napoli wipt over Milan

Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Mudingayi juicht nog eens, Napoli wipt over Milan
Foto: © SC

Bologna heeft nog eens gewonnen. Het maakte in eigen huis Torino een kopje kleiner en doet zo een gouden zaak in de strijd om het behoud. Napoli had geen moeite met Lecce en wipt in de stand voorlopig over Milan, dat morgen bij Juventus speelt.

Met Bologna - Torino stond zaterdagavond een belangrijk degradatieduel op de agenda. De bezoekers openden al na zeven minuten de score via Barone. Een veelbelovend begin dacht iedereen, maar pas na de pauze brak de wedstrijd open. Bologna, met onze landgenoot Gabi Mudingayi 90 minuten op het veld, kwam furieus uit de kleedkamer en herstelde het evenwicht via Volpi. Torino leek echter niet aangeslagen en gaf de Rossoblu alweer het nakijken toen Abate de 1-2 maakte. De thuisploeg wist dat er veel op het spel stond en gaf zich niet zomaar gewonnen. In zijn eentje telde Marco Di Vaio (foto) de bezoekers uit met een hattrick. Tussendoor pikte ook Bernacci vanop de stip zijn doelpunt mee. 5-2 was meteen ook de eindstand. De recente trainerswissel bij Torino (Walter Novellino kwam deze week opnieuw aan het roer, red.) heeft dus niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. In het klassement doet Bologna een uitstekende zaak. De troepen van Mihajlovic sluipen weg uit de degradatiezone.

Later op de avond kwam Lecce op bezoek bij revelatie Napoli. Lecce bewees dit seizoen meermaals dat het in staat is om grote ploegen het vuur aan de schenen te leggen, maar had tegen de Napolitanen niet veel in de pap te brokken. Na ruim tien minuten zette Hamsik (foto) een penalty om: 1-0. Even over het halfuur moest diezelfde Hamsik geblesseerd het veld verlaten. Pazienza kwam de sterkhouder vervangen en bekroonde zijn invalbeurt al snel met een doelpunt. Na de pauze dikte German Denis de score nog aan tot 3-0. Voor Lecce was het kalf echter al lang verdronken. Napoli wipt in de stand over AC Milan naar een gedeelde tweede plaats. Morgen gaat Milan op bezoek bij Juventus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties