Mutu is weeral de beste voetballer van zijn land

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mutu is weeral de beste voetballer van zijn land
Foto: © SC

Adrian Mutu is voor de vierde keer verkozen tot Roemeens Voetballer van het Jaar. Hij haalde het van de verdedigers Christian Chivu en Dorin Goian. De uitverkiezing wordt georganiseerd door de sportkrant Gazeta Sporturilor.

Adrian Mutu had zeker een groot aandeel in de vierde plaats die AC Fiorentina vorig jaar behaalde in de eindrangschikking van de Serie A. Daardoor mocht de club uit Firenze ook deelnemen aan de voorrondes en uiteindelijk ook de groepsfase van de Champions League. Op het EK in Zwitserland en Oostenrijk kon Roemenië ook maar één keer scoren, maar hij was wel de doelpuntenmaker. Overigens miste hij op dat EK wel een cruciale strafschop die Roemenië de kwalificatie voor de kwartfinale kostte.

Dan Petrescu werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De ex-speler van onder meer Chelsea FC levert uitstekend werk met het onbekende Unirea Urziceni. Hij loodste de club naar de vijfde plaats in de Roemeense competitie en ook dit seizoen doet die club het uitstekend met een voorlopige tweede plaats in de stand. Ioan Andone, de trainer van CFR Cluj, viel verrassend genoeg niet in de prijzen terwijl hij toch een huzarenstukje voor elkaar kreeg door de onbekende club naar het kampioenenbal te loodsen en zelfs te gaan winnen op het veld van AS Roma. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties