Portugese bondscoach mag diep in de buidel tasten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Portugese bondscoach mag diep in de buidel tasten
Foto: © SC

Carlos Queiroz, de bondscoach van Portugal, had zich ongetwijfeld een prettiger einde van 2008 voorgesteld. Na de tegenvallende resultaten van Portugal in de WK-voorronde moet hij ook nog eens een flinke boete betalen voor een leugen uit het verleden.

Carlos Queiroz werd in 1998 aangesteld als de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Om aan die job te raken, had hij aan een tussenpersoon gevraagd om te bemiddelen. Salem Jawad, de bemiddelaar in kwestie, had afgesproken met Queiroz dat hij tien procent zou krijgen van het jaarsalaris als commissie. De Portugees werd na dertien maanden alweer de laan uitgestuurd.

Queiroz kwam op dat vlak zijn woord na en heeft wel degelijk tien procent van het jaarsalaris afgestaan aan Jawad, maar vervolgens ontkende hij wel dat hij van de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten een afkoopsom had gekregen bij zijn ontslag. Jawad ontdekte echter dat Queiroz loog en stapte naar de rechter. Daar heeft de Portugees toegegeven dat hij wel een afkoopsom had ontvangen.

Een Portugese rechter heeft nu besloten om Queiroz een serieuze boete op te leggen. De bondscoach moet nu 40.000 euro boete betalen aan Jawad met nog wat rente erbij. Voorts moet er ook nog 25.000 euro neergeteld worden omwille van 'kwaadwilligheid'. De totale boete bedraagt zowat 70.000 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties