Kiest Amauri voor Brazilië of Italië?

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Kiest Amauri voor Brazilië of Italië?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De internationale toekomst van de Braziliaanse aanvaller Amauri is onzeker. Kiest de Juventusspeler voor de ‘Seleçao’ van Dunga of voor de ‘Squadra Azzurra’ van Marcello Lippi?

De voorkeur van Amauri gaat uit naar de Braziliaanse nationale ploeg. Ondanks zijn goede prestaties in de Serie A, Amauri vond dit seizoen al elf keer de weg naar de netten, werd de spits nog niet geselecteerd door Dunga.
 
In Italië wil men de aanvaller in de armen sluiten en voor de nationale ploeg selecteren. Amauri krijgt in 2009 de Italiaanse nationaliteit en is dan selecteerbaar voor de Squadra Azzurra. “Het zou een schande zijn, mocht zo’n speler geen Italiaan worden”, klinkt het bij Juventus-voorzitter Giovanni Cobolli Gigli.
 
Braziliaans bondscoach Dunga lijkt daar echter nog een stokje voor te steken. Hij wil Amauri in 2009 oproepen voor de Goddelijke Kanaries. Dunga stelt echter wel zijn voorwaarden. “Hij mag geen basisplaats eisen”, luidt het. “Zijn manager moet stoppen met de zeggen dat hij alleen voor Brazilië speelt als hij mag spelen.”
 
“Ik kies de spelers en ik beslis wie er speelt. Ook Kaka en Ronaldinho hebben die regels aanvaard. Zelfs Pele verwachtte geen basisplaats.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties