Moisander moet twee maanden geblesseerd toekijken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Moisander moet twee maanden geblesseerd toekijken

AZ Alkmaar zag vorige week vrijdag verdediger Niklas Moisander uitvallen met een blessure. Vandaag raakte bekend dat de Fin twee maanden geblesseerd zal moeten toekijken. Hij liep een scheur in de binnenmeniscus van de linkerknie op.

Niklas Moisander werd in de loop van woensdag geopereerd aan de gehavende knie. Een woordvoerder van AZ Alkmaar liet weten dat de geschatte revalidatietijd voor de Fin acht weken zal bedragen. AZ-trainer Louis Van Gaal kan voorlopig ook Hector Moreno, een andere centrale verdediger, niet inzetten. Vorige maand liep de Mexicaan een breuk in het middenvoetsbeentje op en hij moet nu nog enkele weken revalideren. Het is nog niet geweten of AZ Alkmaar deze maand nog defensieve versterking zal aantrekken.

Van Gaal heeft namelijk enkel nog Kew Jaliens en Kees Luijckx tot zijn beschikking om centraal in de verdediging op te stellen. Maandag vormden zij ook het centrale duo achterin tijdens de oefenpartij tegen tweedeklasser AGOVV Apeldoorn. Die wedstrijd eindigde op 3-3 na drie doelpunten van onze landgenoot Dries Mertens namens AGOVV.

Ondertussen heeft de technisch directeur van AZ, Marcel Brands, al gepraat met de aan Telstar IJmuiden verhuurde Joona Toivo. Hij kan direct teruggehaald worden naar de DSB-Arena. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties