Zes duels schorsing voor Bagayoko

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Zes duels schorsing voor Bagayoko

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mamadou Bagayoko zal zes wedstrijden langs de kant moeten toekijken. De Malinese aanvaller is door de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond voor zes wedstrijden geschorst voor het duwen van de scheidsrechter.

Ibrahima Bagayoko kreeg afgelopen weekend in de uitwedstrijd op het veld van AS Monaco een rode kaart onder de neus geduwd omdat hij de dienstdoende scheidsrechter Eric Poulat belaagde. Een kwartier voor affluiten ontstond er tussen beide heren een handgemeen omdat Poulat Bagayoko een gele kaart wilde geven. Uiteraard kon Poulat die laten doorgaan en hij stuurde de man die na vijf minuten wedstrijd het openingsdoelpunt had aangetekend, naar de kleedkamer.

Pascal Garibian, de voorzitter van de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond, vond het bewezen dat Bagayoko contact zocht met de scheidsrechter en die ook hardhandig duwde. Op dergelijke vergrijpen staan er zes wedstrijden schorsing. De 29-jarige Bagayoko speelde dit seizoen al veertien wedstrijden mee en scoorde daarin drie keer. Nantes won overigens in Monaco met 1-2.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties