Definitief: FC Eindhoven krijgt geen licentie

Nico Wieme
| 1 reacties
Definitief: FC Eindhoven krijgt geen licentie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Eindhoven krijgt geen licentie betaald voetbal voor het komende seizoen. De Nederlandse Voetbalbond (KNVB) verwierp het hoger beroep van de eerstedivisieclub tegen het besluit van de bond.

In november 2008 besloot de licentiecommissie van de KNVB dat de boekhouding van de Eindhovenaren niet in orde was. Daarmee bleef de club, voor het derde jaar op rij, in categorie 1.
 
Concreet betekent dit dat Eindhoven voor komend seizoen geen licentie krijgt, want drie jaar op rij in categorie 1 is het maximum. De Brabanders gingen met dit besluit niet akkoord en tekenden beroep aan. De bond volgde echter de licentiecommissie omdat ze vond dat Eindhoven geen poot had om op te staan.
 
De tweedeklasser ziet nu enkele lucratieve afspraken in het water vallen. De gemeente Eindhoven zou de stadionlampen in het Jan Louwers Stadion voor 350.000 euro kopen als de club tenminste uit categorie 1 zou komen. PSV wou zijn kleine broer dan weer een schuld van 200.000 euro kwijtschelden, ook op voorwaarde dat Eindhoven uit categorie 1 zou geraken.
 
“Dit is het einde van de club”, oordeelt voorzitter Ed Creemers in het Eindhovens Dagblad. “Het is een grote schande. Wij hebben op dit moment een positief eigen vermogen. We zijn een gezonde club. Dit gaat allemaal over de jaarcijfers van vorige jaar. Geneuzel over of een potje niet daar maar op een andere plaats moet staan. Daarom flikkeren ze een bijna 100-jarige club op de vuilnisbelt”, reageert een geëmotioneerde voorzitter.
 
De enige mogelijkheid die FC Eindhoven nu nog heeft om voort te bestaan als betaald voetbalclub, is een procedure bij de burgerrechtbank starten. Of de club dat gaat doen, is nog onbekend.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties