Cagliari slaat Juve uit titelkoers

Maarten Vandenabeele
| 6 reacties

Cagliari pakte zijn vierde zege op rij in de Serie A en bezorgt Juventus een kater van jewelste: de Bianconeri kunnen na de recente 0 op 6 Inter 9 punten zien uitlopen morgen.

De bezoekers startten uitstekend: Juventus geraakte niet aan kansen en de thuisploeg moest oppassen voor de snedige counters. Op één van die tegenaanvallen kwam een hoge voorzet voor doel, waar Marchionni zich misrekende en Biondini via de paal kon binnenkoppen: 0-1. De Bianconeri reageerden gevat: niet veel na de achterstand scoorde Sissoko met het hoofd en nog voor de pauze zette Nedved met een harde knal de scheve situatie helemaal recht, 2-1.
Na 10 minuten in de tweede helft kwam Cagliari echter langszij: Jeda rondde een tegenaanval koeltjes af, 2-2. Juventus moest weer op zoek naar een doelpunt, maar gaandeweg werd de thuisploeg slordiger en werden er achterin meer risico's genomen. Een nieuwe counter, in de 78e minuut, bracht Matri alleen voor Buffon en hij gaf de doelman geen schijn van kans: 2-3. Een slotoffensief zat er nauwelijks nog in bij een traag spelend Juve, dat tot overmaat van ramp de pas herstelde Chiellini verloor met een nieuwe blessure, nadat ook al Zanetti weer geblesseerd was geraakt.

Napoli en Udinese verdeelden de punten: 2-2. Alle doelpunten werden in de eerste helft gescoord. Napoli liep via een afgeweken schot van Lavezzi en een kopbalgoal van Hamsik 2-0 uit, maar een strafschop van Di Natale bracht de spanning terug en een schitterende volley van Quagliarella zette de bordjes net voor de pauze op 2-2.