Stoke met z'n tienen voorbij Man City

Philippe Crols
| 1 reacties

Stoke City heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de degradatie. The Potters klopten zaterdagnamiddag Manchester City met het kleinste verschil.

Manchester City had haast doorlopend balbezit, maar kon daar vrij weinig mee aanvangen. Aan de overkant moest Stoke het dan weer voornamelijk hebben van standaardsituaties. Na veertig minuten spelen moest Manchester City al geen schrik meer hebben van de verre inworpen van Rory Delap. Na een fout op Shaun Wright-Phillips werd hij vroegtijdig van het veld gestuurd.

Toch kwam Stoke op slag van rust nog op voorsprong. Matthew Etherington zette voor en James Beattie (foto) klom hoger dan Wayne Bridgde om de 1-0 binnen te koppen.

Na de pauze ging City op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet. Het bleef 1-0. Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd voor City en ziet zijn ploeg voorlopig nog net in het linker kolommetje staan. Stoke City rukt door de zege op naar de zestiende plek.