Abidal denkt al aan stoppen in 2011

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Abidal denkt al aan stoppen in 2011
Foto: © SC

Eric Abidal denkt dat hij zal stoppen met voetballen op het hoogste niveau in 2011. Dan loopt zijn contract af bij FC Barcelona. Op dat moment zal hij 31 jaar oud zijn. "Ik weet niet of mijn lichaam dan nog topvoetbal kan verdragen."

"Ik denk eraan om in 2011 te stoppen met voetballen. Iedereen is verschillend. Pavel Nedved speelt op zijn 36ste nog altijd, terwijl Willy Sagnol op 31-jarige leeftijd ook al noodgedwongen moet stoppen wegens een blessure", aldus Eric Abidal (foto) in de Franse krant Le Parisien.

Abidal doet die uitspraken omdat hij merkt dat zijn lichaam niet meer zo makkelijk herstelt als het zou moeten doen op zijn leeftijd (29 jaar). "Ondanks de uitstekende medische behandeling van de medische staf van Barcelona reageert mijn lichaam niet zoals het zou moeten. De kans is dus groot dat ik dan zal stoppen, al heb ik wel de wil om zo lang mogelijk door te gaan. Ik wacht het wel af", zegt hij daarover.

Eric Abidal kwam na afloop van het seizoen 2006/07 van Olympique Lyon naar FC Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad is hij niet zo constant als in zijn periode bij de zevenvoudige Franse landskampioen. Dit seizoen speelde hij al zestien wedstrijden in de hoofdmacht, maar onlangs kreeg hij te horen dat hij Camp Nou zou mogen verlaten als een club passeert met een interessant bod. De linksachter verzamelde ondertussen ook al veertig selecties voor de Franse nationale ploeg. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties