Schorsing na bekijken tv-beelden primeur in Frankrijk
Mathias Dumarey
| 1 reacties
Schorsing na bekijken tv-beelden primeur in Frankrijk
Foto: © SC

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft voor het eerst spelers geschorst na het bekijken van tv-beelden. De ongelukkigen zijn Souleymane Diawara (Girondins Bordeaux) en Moussa Sow (Stade Rennes).

Na dit weekend zullen Souleymane Diawara en Moussa Sow twee speeldagen langs de kant moeten toekijken. Ze werden geschorst op basis van het bekijken van tv-beelden nadat hun overtreding niet werd vastgesteld door het arbitrale trio. De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond richtte speciaal hiervoor een videocomité op. Het is voor de eerste keer dat dit gebeurd bij onze zuiderburen.

Diawara werd gestraft voor een overtreding op Ricardo Faty in de uitwedstrijd van Bordeaux bij FC Nantes. Hij mist nu de wedstrijden tegen Grenoble Foot en Olympique Marseille. Sow maakte een overtreding in de partij tegen Lille OSC op Mathieu Debuchy. Hij mist nu de partijen tegen AC Le Havre en AS Nancy.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties