Chelsea niet voorbij Hull, Villa en Everton winnen

Philippe Crols
| 4 reacties

Vicekampioen Chelsea beleeft moeilijke tijden. Na het verlies van vorige week in Liverpool konden de troepen van manager Luiz Felipe Scolari zich niet herpakken tegen Hull City. Aston Villa blijft wel winnen, net als Everton.

Chelsea was gastheer voor Hull City. De Londense club slaagde er niet in om afstand te nemen van de promovendus. Het bleef zoals het begon: 0-0. Chelsea telt nu al vier punten achterstand op leider Manchester United. De kampioen heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld.

Aston Villa wipt voorlopig zelfs over Chelsea naar de derde plaats. Het won met 0-2 in Blackburn na goals van James Milner en Gabriel Agbonlahor.

Everton, zonder de geblesseerde Marouane Fellaini, won eveneens. Een goal van Mikel Arteta (foto) net voor rust zette de thuisploeg op 1-0. Nieuwkomer Jo legde na de koffie de eindstand vast tegen Bolton. De spits scoorde nog twee maal.

Sunderland boekte een belangrijke overwinning tegen Stoke City. Kenwyne Jones brak voor de thuisploeg de ban. Dat gebeurde tien minuten voor tijd. Op dat moment speelden de bezoekers al een kwartiertje met tien mensen na de uitsluiting van Matthew Etherington. Djibril Cisse dikte in de laatste minuut de score verder aan.

West Brom heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Newcastle. Peter Lövenkrands en Damien Duff scoorden voor The Magpies in de eerste tien minuten. Marc Antoine Fortune scoorde ook in die eerste tien minuten voor de thuisploeg. Carl Hoefkens stond bij WBA de hele wedstrijd op het veld en zag Fortune twintig minuten voor tijd nog een tweede keer raak treffen, maar verder dan 2-3 kwam West Brom niet meer.

Ten slotte was er ook nog Wigan - Fulham. Die wedstrijd eindigde op 0-0.

Eerder op de middag won Manchester City al met het kleinste verschil van Middlesbrough na een goal van Craig Bellamy.