Coach zonder papieren blijft Utrecht trainen

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Coach zonder papieren blijft Utrecht trainen

Ton du Chatinier is ook volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. Dat heeft Jan Willem van Dop, voorzitter van FC Utrecht, maandagmiddag bekend gemaakt. Wel krijgt hij een nieuwe assistent.

Du Chatinier trad in oktober in dienst bij FC Utrecht, aanvankelijk als assistent van Willem Van Hanegem en sinds diens vertrek in december als interim-hoofdtrainer. 

Omdat Du Chatinier nog niet in het bezit is van het hoogste trainersdiploma, kreeg FC Utrecht formeel tot 14 februari de tijd om een gediplomeerd hoofdtrainer aan te stellen. 

“We verwachten deze week een brief van de KNVB met het verzoek ons plan van aanpak in deze zaak te presenteren”, zei Van Dop maandagmiddag. “Dat plan ligt klaar en een belangrijk onderdeel daarvan is, dat Du Chatinier ook volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht is. Nu er een nieuwe situatie is ontstaan en Ton blijft, zullen we dan ook een beroep op de KNVB doen om dit lopende seizoen met Ton te mogen afmaken”, aldus de voorzitter van FC Utrecht.

Indien de KNVB het plan niet goedkeurt, dan gaat FC Utrecht voor een paar maanden op zoek naar een trainer die wel de juiste papieren heeft. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties