Essien bijna klaar voor langverwachte comeback

Jeroen Pyl
| 2 reacties
Essien bijna klaar voor langverwachte comeback
Foto: © SC

Mickael Essien ziet eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De Ghanese international van Chelsea viel zes maanden geleden uit met een knieblessure. Volgende maand zou kersverse coach Guus Hiddink terug een beroep kunnen doen op de middenvelder.

De blessure van Mickael Essien (foto) was veel zwaarder dan oorspronkelijk werd verwacht. Nader onderzoek, in september vorig jaar, wees uit dat de Ghanees zijn voorste kruisbanden van zijn knie had gescheurd.
 
Sindsdien hebben The Blues al bijna zes maanden geen beroep kunnen doen op hun krachtpatser. Een grote aderlating, zo bleek. De Londense topclub zakte in de rangschikking namelijk af naar een magere vierde plaats op tien punten van koploper Manchester United.
 
De slechte reeks van Chelsea kostte coach Luiz Felipe Scolari de kop. Onder het bewind van interimtrainer Guus Hiddink lijkt de 26-jarige Ghanees bijna klaar om opnieuw te schitteren. “Volgens mijn fysiotherapeut moet ik binnen twee à drie weken fit genoeg zijn om mijn rentree te maken”, aldus Essien in de Engelse pers. (P)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties