Juventus geeft niet op

Maarten Vandenabeele

Juventus heeft de moeilijke uitwedtrijd in Palermo tot een goed einde gebracht en blijft min of meer in het spoor van Inter.

Met het oog op de wedstrijd in Londen tegen Chelsea kregen Del Piero en Amauri rust: Trezeguet en Iaquinta vormden de voorhoede bij de Bianconeri.

De thuisploeg startte als een wervelwind: Miccoli was niet af te stoppen, maar vond een sterke Buffon en de dwarsligger op zijn weg. Juventus liet zich niet onbetuigd: Trezeguet vuurde al vroeg een eerste keer, maar Amelia redde met de voet. Het spel ging goed over en weer en na 27 minuten kwam Juventus op 0-1: Sissoko trok zich op gang, ging twee tegenstanders voorbij en werkte zelf af.
Na de pauze was Buffon opnieuw onklopbaar, wat de thuisploeg ook probeerde. Juventus bleef gevaarlijk en zo'n tien minuten voor tijd gaf Trezeguet de Rosaneri de doodsteek, na een assist van de ingevallen Amauri: 0-2.

Juventus volgt in de stand nog steeds op 9 punten van Inter en blijft na deze speeldag zeker tweede.