Matig Milan voorbij Cagliari

Maarten Vandenabeele
| 8 reacties

AC Milan beging geen misstap tegen revelatie Cagliari. Fiorentina kon pas laat winnen en onderin boekte Torino een belangrijke overwinning.

De Rossoneri misten Kakà en Pato en werkten een slappe wedstrijd af. De bezoekers uit Cagliari bleven makkelijk overeind. De toeschouwers werden pas in de 50e minuut een eeerste keer echt opgeschrikt, toen Cossu van buiten de rechthoek keihard op de paal vlamde. De Rossoblu deden goed mee en Matri kon in de 64e minuut alleen op doel af, maar hij werd teruggefloten voor onbestaand buitenspel. Bij de tegenaanval besloot Inzaghi op doelman Marchetti, maar in de herneming kon Seedorf (foto) makkelijk scoren: 1-0. Het was meteen het laatste hoogtepunt van de wedstrijd.

Chievo kwam na 13 minuten op voorsprong in Firenze: Morero kon van dichtbij doeman Frey vloeren, 0-1. De Viola waren lang niet bij machte om voor gevaar te zorgen. Zo'n 20 minuten voor tijd lukte het dan eindelijk: Bonazzoli zette voor en Gilardino kopte zijn 15e van het seizoen tegen de netten, 1-1. Italiano moest daarna nog met tweemaal geel naar de kant, maar Fiorentina leek niet meer te profiteren, tot Mutu in de 94e minuut toch nog voor de onverhoopte 2-1 zorgde.

Napoli blijft op de sukkel: de Azzurri gingen opnieuw thuis onderuit. Genoa was te sterk en de Rossoblu blijven zo op een knappe 5e plaats staan. Jankovic (foto) was de matchwinnaar met een laag, succesvol schot in de 70e minuut.

Torino boekte een belangrijke overwinning tegen Udinese. De Granata speelden met een groot hart en werden beloond: Dellafiore scoorde in de 80e minuut na geharrewar in de zestien, 1-0. Domizzi werd bij de bezoekers nog uitgesloten voor protest.

Lecce ging thuis onderuit tegen Lazio. De thuisploeg raakte driemaal het kader, maar de Romeinen scoorden: Foggia voor en Kolarov na de rust, 0-2.

Sampdoria won van Atalanta door een dolepunt van Pazzini: 1-0. Catania duwde Reggina nog wat dieper op de laatste plaats: via Capuano en Potenza werd het 2-0.

Gisteren al wonnen zowel Inter, Juventus als Roma. Inter haalde het in Bologna (1-2), Juve was te sterk voor Palermo (0-2) en Roma hield Diena af (1-0).