Vuurwerk brengt speler Hajduk Split voor de rechter

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Vuurwerk brengt speler Hajduk Split voor de rechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Giovanni Rosso, een aanvaller van de Kroatische topclub Hajduk Split, moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij in de beladen topper tegen Dinamo Zagreb vuurwerk zou hebben aangestoken en in de lucht te hebben gehouden.

Hajduk Split komt ook niet ongeschonden uit de strijd. De club moet een boete van 27.000 euro betalen en van de tuchtcommissie van de Kroatische voetbalbond moet het ook één thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de partij tegen Zagreb met een vertraging begon van een halfuur omdat de fans van Split miljoenen papiertjes op het speelveld hadden gegooid.

Voorts werd Jorge Sammir, een Braziliaanse speler van Dinamo Zagreb, onthaald met racistische spreekkoren en de politie stelde na afloop van de door Split met 2-0-gewonnen wedstrijd dat Giovanni Rosso vuurwerk aanstak en in de lucht hield. De spits reageerde laconiek op de beschuldiging van de politie. "Ik gooide niet met vuurwerk, maar hield het wel vast. Als we nog eens winnen van Dinamo zal ik net hetzelfde doen, al moet ik daarvoor tien jaar de gevangenis in."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties