"Djiepie is back in town"

Kevin Van Cutsem
| 16 reacties
"Djiepie is back in town"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven stelde woensdagavond trainer Jean-Pierre Vande Velde voor aan de pers. Vande Velde, die deze week opstapte bij KV Oostende, tekende een contract tot juni 2011. “OHL is de ploeg van mijn hart”, legt de trainer uit.

“We zijn content want na kunnen me veneir op tofel dansen”, lacht een fan aan de poort. Hij wist al wat sportief verantwoordelijke Eddy Vandezande een half uur later zou vertellen: “Djiepie is back in town.”
 
“We hebben het voor de eerste keer in ons bestaan moeilijk, en dan doe je beroep op vrienden”, doet Vandenzande de overstap uit de doeken. “Maandag is alles in een stroomversnelling geraakt. Ik heb toen gebeld met JP, zoals ik wel vaker doe. Ik vroeg hem of hij geen kandidaat was om terug te komen, en tot mijn grote verbazing bleef het stil aan de andere kant van de lijn.”
 
“Ik voelde mij de laatste maand ongelukkig”, legt Vande Velde (foto) uit. “Ik ging in Oostende met de trein naar training, en dat ging niet meer. Ik zit namelijk met een fobie. Ik kan geen autosnelwegen meer verdragen, net als tunnels en lange lanen. Ik moest mij dus met de trein verplaatsen, en dat was ik beu. Nu kan ik opnieuw rijden, opnieuw man zijn.”
 
“Ik ben ervoor in behandeling”, gaat JP verder. “Behandeling is misschien een groot woord. Ik ben twee keer geweest. Maar ik kan nu al zeggen dat ik een betere psycholoog ben dan de persoon die mij behandeld.”
 
Tot daar de reden van zijn ontslag bij de kustploeg. Maar waarom koos OHL ervoor om Vande Velde terug naar Den Dreef te halen? “Soms volg je spelers die je ooit eens wil inlijven. Dat gevoel hadden we ook bij Jean-Pierre. En een betere moment konden we niet kiezen", legt Vandezande uit. 
"We zijn ervan overtuigd dat hij voor meer schwung zal zorgen, de geest terug in de ploeg zal krijgen. Zodat we opnieuw op een manier kunnen voetballen die OHL-waardig is.”
 
Tot slot gaf Vande Velde in zijn kenmerkende stijl een mooi staaltje van zijn liefde voor de club. “OHL is de club van mijn hart. Ze is als een lief waar je tien jaar geleden van geproefd hebt, en waar je nu… ja, ik moet er toch geen tekening bij maken zeker.”
 
Hoewel Vande Velde in huis werd gehaald met het oog op volgend seizoen, wil hij op korte termijn meer beleving in de groep brengen. En dat moet meteen blijken tegen Antwerp. “Ik beloof dat de jongens tegen Antwerp op scherp zullen staan. Voetbal is oorlog, en wie daar niet aan wil meedoen, haal ik van het veld. Ik wil inzet en overgave zien. Druk op de bal en drang naar voor.”
 
“Ze zeggen altijd: JP is een fuifbeest. Maar ik ben er enkel eentje na een goed resultaat. Ik had gewoon altijd goede resultaten," lacht de nieuwe hoofdtrainer van OHL zijn tanden bloot. Bij de Leuvenaren kan het feest opnieuw beginnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties