Inter begaat geen misstap, Roma wel

Inter heeft de moeilijke verplaatsing bij Genoa tot een goed einde gebracht. De landskampioen won met 0-2. AS Roma bleef thuis steken op een ontgoochelend gelijkspel tegen Udinese: 1-1.

Inter hield Adriano op de bank en startte met supertalent én problemenkind Mario Balotelli (foto). De Milanezen begonnen praktisch met een voorsprong aan de wedstrijd. Zlatan Ibrahimovic scoorde al na amper twee minuten de openingstreffer.

Genoa, dat zonder de geblesseerde Anthony Vanden Borre aantrad, was echter niet onder de indruk. Onder impuls van topschutter Diego Milito zocht de thuisploeg naar de gelijkmaker. De leider heeft met Julio Cesar echter een betrouwbaar sluitstuk in zijn rangen en dat was vandaag niet anders.

In de tweede helft zorgde Mario Balotelli na een kwartier spelen voor de verlossende 0-2. De jonge aanvaller lag woensdagavond nog in het ziekenhuis, nadat hij na een botsing met de doelpaal flauwviel in de bekerwedstrijd tegen Sampdoria.

AS Roma liet kostbare punten liggen in eigen huis tegen Udinese. Felipe bracht de bezoekers op voorsprong, maar de onvermijdelijke Vucinic stelde op het uur al orde op zaken. Na de rode kaart van De Rossi zat er echter niets meer in voor de Romeinen. Door het gelijkspel deelt Roma nu met 45 punten de vijfde plaats met Genoa.