Heerenveen, NAC en Twente winnen vlot

De Nijs Michael
| 1 reacties

In Nederland stonden gisteren vier wedstrijden op het programma. Heerenveen won thuis overtuigend, terwijl NEC en Twente de zege buitenshuis meegraaiden. Volendam nam een punt mee uit Almelo. Vrijdag al ging Roda JC met 2-0 onderuit bij Groningen.

Heerenveen - Sparta Rotterdam: 5-1

Heerenveen kreeg het bezoek van Sparta Rotterdam. In de eerste helft kon Danijel Pranjic zijn team vanop de stip op voorsprong zetten. Na de pauze diepten Patrik Ingelsten en Roy Beerens (pen) de score uit tot 3-0. Vijf minuten voor tijd kon Edouard Douplon milderen tot 3-1, maar Michal Svec en Bonaventura Kalou konden de eindstand uiteindelijk nog op 5-1 zetten. Sparta eindigde de partij met negen na een dubbele gele kaart voor zowel Kim Jaggy als Ruud Knol.

Willem II - Twente: 0-2

Twente moest op bezoek bij Willem II, maar de huidige nummer twee uit de Eredivisie kende weinig problemen met de thuisploeg. Blaise N'Kufo bracht de bezoekers al na negen minuten op voorsprong. Marko Arnautovic kon de zege een tiental minuten voor tijd veiligstellen, daardoor blijft Twente stevig tweede.

Vitesse - NAC: 0-3

Vitesse kreeg thuis het bezoek van middenmoter NAC. De thuisploeg bleek een maatje te klein voor de tegenstander uit Breda. Nourdin Boukhari zette zijn team in de eerste helft op weg naar de overwinning, in de tweede periode diepten Anthony Lurling en Csaba Féher de score uit tot 3-0.

Heracles - Volendam: 1-1

In de kelder van het klassement kreeg Heracles hekkensluiter Volendam over de vloer. De bezoekers leken twintig minuten voor tijd op weg naar de zege na een doelpunt van Melvin Platje, maar Jan Wuytens behoedde zijn team voor een thuisnederlaag. De Belg scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker. Door dit punt sluipt Volendam wel iets dichter bij Roda JC, dat gisteren met 2-0 verloor in Groningen.