Van Beukering mag niet spelen voor Indonesië

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Van Beukering mag niet spelen voor Indonesië
Foto: © SC

Jhonny van Beukering mag zijn droom opbergen om uit te komen voor het nationale elftal van Indonesië. Het Fifa-reglement maakt het voor hem onmogelijk om voor het Aziatische land te spelen.

Van Beukering is van Indonesische afkomst en kreeg onlangs een aanvraag om de kleuren van dat land te gaan verdedigen. De aanvaller van NEC had hier wel oren naar en er stond ook al een gesprek gepland met een vertegenwoordiger van de Indonesische voetbalbond.

Helaas voor hem, komt er vroegtijdig een einde aan het avontuur. Het 
Fifa-reglement schrijft namelijk voor dat spelers na hun 21e levensjaar niet meer mogen kiezen om voor een ander land waarmee zij een bloedband hebben te spelen indien zij al geselecteerd werden voor het nationale elftal van hun eigen land.

Van Beukering heeft in Oranje onder 14, 15, 16, 17 en onder 18, gespeeld en is op dit moment 25 jaar. Dit betekent dat hij alleen nog in aanmerking komt voor het Nederlands elftal. 

"Het is erg jammer, maar regels zijn regels. Ik had het een hele mooie ervaring gevonden om voor Indonesië uit te komen. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie. Helaas", aldus een ontgoochelde Van Beukering.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties