Tévez kost West Ham 25 miljoen euro

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Tévez kost West Ham 25 miljoen euro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sheffield United en West Ham zijn eindelijk tot een akkoord gekomen in de zaak-Tévez. De Argentijnse spits behoedde in het seizoen 2006-2007 West Ham van degradatie, ten koste van Sheffield United. Carlos Tévez was echter niet speelgerechtigd.

West Ham verbaasde meer dan twee jaar geleden heel Engeland door de transfers van Carlos Tévez en Javier Mascherano (foto) aan te kondigen. Beide spelers kwamen over van het Braziliaanse Corinthians, maar waren ook deels eigendom van het bedrijf Media Sports Investment.
Zo’n derde partij is verboden in de Premier League, waardoor beide Argentijnse internationals eigenlijk niet speelgerechtigd zouden zijn geweest. Tévez kende een uitzonderlijk seizoenseinde en behoedde met enkele belangrijke treffers The Hammers van de degradatie.
Sheffield United zakte naar de tweede klasse en eiste daarop een ruime schadevergoeding, die de club nu heeft gekregen. Volgens de Britse media zou het gaan om een som tussen de 20 en 25 miljoen euro. Dat is 15 miljoen euro minder dan dat de tweedeklasser had geëist.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties