Recordinternational van der Sar keert niet terug bij Oranje

Jeroen Pyl
| 0 reacties
Recordinternational van der Sar keert niet terug bij Oranje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Edwin van der Sar zal niet terugkeren onder de lat van het Nederlandse elftal. Bondscoach Bert van Marwijk belde de Manchester United-doelman op, maar die legde de uitnodiging vriendelijk naast zich neer, weet AD/Sportwereld.

In de WK-kwalificatieduels tegen Ijsland en Noorwegen hielp van der Sar (foto) de bondscoach , die met een keeperskwestie sukkelt, wel nog uit de nood. Eenmalig, zo blijkt nu. “Destijds sprak ik al af met Edwin dat het hoofdstuk Oranje voor hem was afgesloten. Desondanks heb ik hem toch nog gebeld”, meldt van Marwijk.

Momenteel geeft van Marwijk de voorkeur aan Maarten Stekelenburg. De Ajacied verloor in Amsterdam nochtans zijn plaats aan Kenneth Vermeer. “Maar Vermeer is nog maar net eerste keeper bij Ajax. Henk Timmer, Michel Vorm en Piet Velthuizen zijn dan weer allemaal geblesseerd, of keren terug uit blessure.”

Dus houdt de Nederlandse selectieheer vast aan Stekelenburg. “Hij heeft op dit moment de meeste potentie en is bovendien het sterkst voor zijn goal. Ook op internationaal vlak heeft hij het meeste ervaring. Nu hij niet meer aan spelen toekomt bij Ajax, reken ik op zijn geldingsdrang”, aldus van Marwijk. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties