Chelsea en Manchester United onderuit

Jeroen Pyl
| 1 reacties

Manchester United is het noorden volledig kwijt in de Premier League. De landskampioen ging vanmiddag met 2-0 onderuit op het veld van Fulham. Dichtste achtervolger Chelsea profiteerde niet. The Blues verloren de stadsderby bij Tottenham Hotspur.

Manchester viel al na zeventien minuten met tien man. Paul Scholes (foto) sloeg een inzet met beide handen uit de kooi van van der Sar: rood en strafschop. Danny Murphy maakte geen fout en schoot de thuisploeg tegen alle verwachtingen in op voorsprong.

De leider was niet bij machte om de gelijkmaker aan te tekenen en kreeg in de slotfase het deksel op de neus toen Gera de wedstrijd besliste. Invaller Rooney pakte daarna nog een rode kaart. The Mancunians incasseren zo na de 1-4 nederlaag tegen Liverpool weer een ferme tik.

Eerste achtervolger Chelsea liet de gouden kans liggen om de achterstand op United te verkleinen tot één punt. De manschappen van Guus Hiddink gingen onderuit op Tottenham. Luka Modric schoot vlak na de rust knap raak voor The Spurs.

Liverpool kan morgen wel nog profiteren van het dipje van United. Als The Reds winnen van Aston Villa, verkleinen ze op twee weken tijd de achterstand op Manchester van zeven naar één punt. De landskampioen heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

In de overige wedstrijden deelde hekkensluiter West Bromwich Albion de punten met Bolton Wanderers. Carl Hoefkens kwam niet in actie voor de thuisploeg. Ook Blackburn -West Ham eindigde op 1-1. Stoke City versloeg in de degradatietopper Middlesbrough dankzij een late treffer van Shawcross. Stoke klimt daardoor naar de zestiende stek. Voor Middlesbrough is het nu vijf voor twaalf.

Arsenal won zijn avondpartij bij Newcastle. The Gunners kwamen in de tweede helft op voorsprong via Bendtner. Martins maakte binnen de minuut gelijk voor de thuisploeg, maar daarna stelden de Londenaars orde op zaken. Robin Van Persie ontbond zijn duivels en schotelde zowel Diaby als Nasri een doelpunt voor. Arsenal verstevigt zo zijn vierde plaats in de Premier League.