Schalke stuurt Rutten de laan uit

Jeroen Pyl
| 7 reacties
Schalke stuurt Rutten de laan uit
Foto: © SC

Schalke 04 heeft zijn trainer Fred Rutten aan de deur gezet. De grootmacht uit Gelsenkirchen staat teleurstellend achtste in de Bundesliga. Assistenten Youri Mulder, Mike Büskens en Oliver Reck nemen de leiding over de selectie tijdelijk over.

Het ontslag van Rutten hing al een tijdje in de lucht, maar komt toch nog als een verrassing. Twee weken geleden sprak het bestuur van Schalke na een crisisberaad hun vertrouwen in de Nederlandse oefenmeester nog uit. Technisch directeur Andreas Müller overleefde die vergadering niet.
 
Rutten gaat Müller nu dus achterna. Na de vroege uitschakeling in de UEFA Cup en de allang verloren titelstrijd, vestigden de Königsblauen alle hoop op de DFB Pokal. De manschappen van Rutten lieten zich echter verrassen door tweedeklasser FSV Mainz 05.
 
Het ziet er niet naar uit dat de Nederlandse trainer lang zonder baan zal zitten. PSV ziet hem als de ideale opvolger voor Huub Stevens, die in februari zijn C4 overhandigde aan het Eindhovense bestuur.
 
Volgens De Telegraaf zou de lampenclub al een onderhoud hebben gehad met Rutten, die onder Guus Hiddink al eens assistent-trainer was bij PSV. De oefenmeester stelt echter hoge eisen. Zo wil hij buiten zijn functie als hoofdtrainer ook het aan- en verkoopbeleid in het Philipsstadion volledig uitstippelen. Rutten is een fervente aanhanger van zo’n dubbelfunctie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties