Buitenaards Barça dolt met Bayern

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Buitenaards Barça dolt met Bayern
Foto: © SC

Barcelona mag zich al opmaken voor de halve finales van de Champions League. Camp Nou lag woensdagavond op een andere planeet en zag Barça de tegenstand uit Duitsland vernederen. Bayern ging volledig met de billen bloot.

Als er Oscars werden uitgedeeld voor mooi voetbal, dan heeft Barcelona zich tegen Bayern verzekerd van een nominatie. De Catalanen waren in alle opzichten heer en meester en frustreerden de Duitse Rekordmeister met tiki-taka-voetbal van een buitenaards niveau.
 
Kirren van plezier
 
Lionel Messi (foto boven), Samuel Eto’o (foto rechts) en Thierry Henry dolden met de Bayerndefensie en vonden bij iedere aanval de vrije ruimte. Het leek wel alsof Pep Guardiola drie mannetjes meer het veld had opgestuurd.
 
Martin Demichelis kon na vijf minuten nog een inzet van Henry van de lijn keren, maar nog voor de tiende minuut verstreken was kirden de Spaanse supporters van plezier. Messi werd helemaal vergeten en streelde de bal op aangeven van Eto’o voorbij Hans-Jörg Butt in de verste hoek tegen de netten.
 
Circus Barça
 
Bij het tweede doelpunt waren de rollen omgekeerd en zette de Argentijn zijn Kameroense collega met een schitterende steekpass op weg naar de 2-0. Circus Barça vervolgde zijn voorstelling met de spelers van Bayern als eerste toeschouwers. Goochelaar Leo duwde een voorzet van Henry tussen drie Beierse verdedigers over de lijn. Artiest Titi zette voor de rust nog de 4-0-eindcijfers op het bord.

Barça controleerde de wedstrijd uit en was met Messi en Andres Iniesta nog dicht bij de 5-0. De blaugranas kunnen over zes dagen met een gerust hart naar de Allianz Arena afzakken en zich dit weekend volop concentreren op de competitie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties