Chelsea doet de Reds blozen

Steurbaut Kersten
| 22 reacties

Chelsea staat zo goed als zeker in de halve finales van de Champions League. De 'Blues' wonnen de heenwedstrijd met 1-3 bij Liverpool. Nochtans waren de 'Reds' al heel vroeg op voorsprong geklommen.

Het begon nochtans zeer goed voor de thuisploeg. Fernando Torres profiteerde van matig verdedigen bij Chelsea en trapte, op aangeven van Arbeloa, in de rechterhoek binnen. De 'Reds' konden echter geen vervolg breien aan die uitstekende start.

Kansen voor Chelsea

Chelsea kreeg echter vrijwel meteen een kans op de gelijkmaker, maar Reina hield Drogba van een doelpunt. Niet enkel Drogba had kunnen scoren, ook Florent Malouda had de kans. De Fransman trapte het leer naast.

De verdiende gelijkmaker kwam er kort voor de rust toch. Ivanovic kopte een hoekschop van Malouda achter Reina. Na de rust dicteerden de bezoekers de wet en kwam Liverpool er nog amper uit. Dat er nog meer doelpunten zouden volgen, stond in de sterren geschreven.

Vooral uit standaardsituaties was Chelsea bijzonder gevaarlijk. Opnieuw was het Ivanovic die na een corner scoorde. De Serviër zette zo de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Flauwe Reds

Vijf minuten later legde Drogba de wedstrijd in een beslissende plooi, na een prima pass van Florent Malouda. De reactie van Liverpool was flauw. De thuisploeg kon Chelsea amper nog in de problemen brengen en is allicht uitgeschakeld.