Gemengde gevoelens bij Rode Duivels na ontslag

Anthony Van der Planken
| 17 reacties
Gemengde gevoelens bij Rode Duivels na ontslag
Foto: © SC

René Vandereycken werd dinsdag ontslagen als coach van de Rode Duivels. Zijn vertrek zorgt voor gemengde gevoelens in de spelersgroep.

Doelman Stijn Stijnen heeft het moeilijk met de beslissing. "Ik begrijp het niet. Een ontslag was niet de juiste keuze", vertelt hij in HLN. "Ik heb Vandereycken nog niet gehoord, maar ik zal hem bellen om hem te bedanken."

Ook Marouane Fellaini betreurt het vertrek van Vandereycken. "Het komt als een verrassing, maar dit hoort bij het voetbal", vertelt de Everton-speler in GdS. "Ik had een goede band met hem. Vergeet niet dat hij heel veel jongeren naar de A-kern heeft gehaald."

"Ik vind het echt spijtig dat hij ontslagen is", vertelt Steven Defour in HLN. "Alsof het enkel zijn schuld was dat alles misliep. Hij ging heel goed met zijn spelers om. Vandereycken nam ons altijd in bescherming, soms ten koste van zijn eigen geloofwaardigheid. Jammer dat resultaten ontbraken."

Jan Vertonghen vertelt in HNB dat de groep geen probleem had met Vandereycken. "We hadden hier rekening mee gehouden. Een coach wordt altijd afgerekend op de resultaten. Maar ik weet dat de groep nog achter Vandereycken stond."

Gill Swerts geeft in GvA wel een steekje richting de voormalige bondscoach. "Het is te makkelijk om alles op Vandereycken af te schuiven, maar tactisch had hij misschien andere oplossingen moeten zoeken. En dan komen bepaalde emoties naar boven, ook bij de spelers."

Hetzelfde geldt voor ploegmaat Pocognoli. "Vandereycken was niet iemand die veel praatte. Noch met mij, noch met de groep. Door de resultaten verrast zijn ontslag mij niet."

Ondertussen is het afwachten wie Vandereycken zal opvolgen. Logan Bailly pleit in GvA openlijk voor beloftencoach Jean-François De Sart. "Waarom zouden we hem geen kans geven?" Kevin Mirallas denkt eerder aan Eric Gerets. "Ik heb er zondag nog met hem over gesproken, maar hij wilde mij daar niks over zeggen." Vertonghen ten slotte pleit voor een buitenlandse piste. "Misschien is een Nederlandse bondscoach een goeie zaak."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties