Twee maten en twee gewichten bij gele kaarten Barça

Nico Wieme
| 0 reacties
Twee maten en twee gewichten bij gele kaarten Barça
Foto: © SC

De ene gele kaart is duidelijk de andere niet. Terwijl Rafael Marquez in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Bayern smeekte om geel te krijgen, vecht Barcelona het gele karton aan dat Lionel Messi in diezelfde match kreeg.

Zowel Lionel Messi (foto boven) als Rafael Marquez (foto onder) liepen woensdag in het Champions Leaguetreffen tegen Bayern München een gele kaart op. De aanvaller van Barcelona kreeg die kaart van ref Howard Webb omdat die oordeelde dat de Argentijn zich liet vallen in de zestien.
 
Coach Josep Guardiola toonde zich zo verbolgen over die beslissing dat hij maar bleef doordrammen tegen de scheidsrechter en zijn assistenten. Het kostte de Barçatrainer een verwijzing naar de tribune. De Catalanen zijn niet van plan het daarbij te laten en hebben aangegeven de gele kaart van Messi aan te vechten bij de UEFA.
 
Dat ook Marquez tegen geel aanliep, vinden ze uiteraard veel minder erg. De verdediger bleef in blessuretijd maar wachten om een vrijschop te nemen, waardoor hij de terugmatch bij Bayern mist. Hierdoor kan hij wel zorgenvrij opnieuw aantreden in de halve finales van de Champions League. Aangezien Barcelona de heenmatch tegen de Duitsers met 4-0 won, kan Marquez gerust gemist worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties