Macheda redt Man U opnieuw met snelle treffer

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Federico Macheda heeft zich na twee invalbeurten voor Manchester United al bijna onsterfelijk gemaakt. Het 17-jarige Italiaanse voetbaltalent bezorgde de leider in de Premier League opnieuw een belangrijke driepunter.

Vorige week scoorde Macheda tegen Aston Villa (3-2) in de slotminuut nog het winnende doelpunt. Op het veld van Sunderland verbaasde hij opnieuw vriend en vijand met een snel doelpunt. In de 75ste minuut kwam Macheda bij een 1-1-stand Dimitar Berbatov vervangen. 46 seconden later lag het leer al in de netten en ontsnapte Man U voor de tweede keer op rij aan belangrijk puntenverlies.

Een belangrijke treffer want Liverpool kende eerder op de dag geen problemen met Blackburn Rovers. Fernando Torres zette met twee doelpunten voor rust de Reds op weg naar aan makkelijke zege. Daniel Agger en de ingevallen David N’Gog dikten in de slotfase aan tot 4-0.

Chelsea maakt het zichzelf moeilijk

Ook Chelsea blijft in het spoor van de Mancunians. De Blues leken op Stamford Bridge op weg naar een vlotte zege tegen Bolton. Didier Drogba (2), Michael Ballack en Frank Lampard brachten Chelsea op een schijnbaar veilige 4-0-voorsprong. Toch werd het nog spannend. Andy O’Brien, Chris Basham en Matthew Taylor milderden op negen minuten tot 4-3, maar verder kwam Bolton niet meer.

Manchester United blijft aan de leiding met 1 punt voor op Liverpool en een wedstrijd minder gespeeld. Chelsea volgt op vier punten.