FC Kopenhagen terug bovenaan

viki meeuwis

In Denemarken werd de 24e speeldag afgewerkt in de SAS Ligaen. De strijd bovenin wordt als vanouds tussen FC Kopenhagen en Brøndby uitgevochten. Odense strijdt ook nog mee bovenin en kon mits winst de druk op beide voorgangers verhogen.

OB speelde zondag uit bij Aalborg. De thuisploeg kreeg verschillende kansen in de eerste helft maar noch Nomvethe, Lasse Nielsen, Shelton of Patrick Kristensen slaagde erin om de bal binnen te werken. OB ging volop voor de counter en kon zo enkele kansen afdwingen. Iets na het half uur leverde dat een doelpunt op. Espen Ruud met een goede inworp vanop links waar Hans Henrik Andreasen klaar stond en de bal in doel kopte achter Karim Zaza. Na de pauze was Aalborg nog steeds de betere ploeg waarbij zowel Bøgelund als Risgård met een afstandsschot konden dreigen maar Aalborg had het moeilijk om een wig te drijven in de defensie van OB. In de 66e minuut werd Andreas Johansson ingebracht en dat leidde meteen tot meer aanvallend vermogen bij Aalborg. De wending was niet van lange duur want het tempo viel al snel terug en AaB slaagde er niet meer in om nog in de zestien meter van OB te komen. OB staat nu op de derde plaats met 50 punten.

Nog op zondag werd de partij tussen AC Horsens en Brøndby afgewerkt in de Casa Arena.  Het werd geen al te beste dag voor Brøndby want trainer Kent Nielsen zag zijn voormalige club met 3-0 winnen van de bezoekers. Niels Lodberg kon een strafschop in een doelpunt omzetten en Gilberto Macena kon tot twee keer de weg naar de netten vinden. AC Horsens won verdiend daar het gedurende de wedstrijd Brøndby goed onder druk kon zettten. Het enige gevaar van de kant van Brøndby kwam van Morten ”Duncan” Rasmussen en Ousman Jallow.

Met deze zege geraakt Horsens stilaan uit de degradatiezone en gaf Brøndby de kans aan FC Kopenhagen om de eerste plaats te verdedigen.

FC Kopenhagen speelde op maandag tegen Vejle in het Parken Stadion. Vanaf de eerste minuut zette de thuisploeg de bezoekers onder druk. In de twaalfde minuut brak Vejle en kon Jesper Grønkjær de bal na een corner in doel koppen.

Na dit doelpunt gleed Kopenhagen een beetje weg maar al gauw verhoogde het terug het tempo. Iets na het half uur volgde dan een mooie combinatie tussen de Brazilianen Ailton en Santin. Santin gaf de perfecte pass aan Ailton die de bal maar binnen te schuiven had. Na de pauze duurde het slechts twaalf minuten vooraleer de Brazilianen zich nog eens lieten opmerken. Santin kon dit keer scoren, op aangeven van Ailton. Ibrahim Salou, niet geheel onbekend in België, werd bediend door Baba Collins en kon de eerredder binnenwerken voor Vejle. In de slotfase kon Libor Sionko de eindstand vastleggen op 4-1 voor Kopenhagen. De ploeg van trainer Ståle Solbakken doet een goede zaak en blijft zo aan de leiding met 55 punten, drie meer dan Brøndby.