HSV en Hertha winnen en blijven in de running

Philippe Crols

Hertha BSC en Hamburger SV kwamen zondag nog in actie in de Duitse Bundesliga. Beide toppers stonden onder druk na de winstmatchen van Bayern München en Wolfsburg op zaterdag. Geen van beide titelconcurrenten maakte echter een uitschuiver.

Hertha BSC leek nochtans wel opnieuw de mist in te gaan. In de eerste helft scoorden de bezoekers uit Bremen de eerste goal van de wedstrijd namens Per Mertesacker. Pas in de laatste twintig minuten kon de thuisploeg orde op zaken stellen. Eerst maakte Josip Simunic gelijk en vervolgens bezorgde Raffael de hoofdstedelingen nog de volle buit. Hertha volgt nu op vijf punten van Wolfsburg.

HSV heeft dan weer drie punten minder dan de leider na de winst tegen Hannover. De thuisploeg liep dankzij twee goals van Mladen Petric (foto) uit tot 2-0. Mikael Forsell zette twintig minuten voor tijd nog wel een strafschop om, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.