AZ-Belgen dansen op tafels van het spelershome

Jimmy Wouters
| 0 reacties
AZ-Belgen dansen op tafels van het spelershome
Foto: © SC

De tweede landstitel in de geschiedenis van AZ was er eentje met een erg Belgische tintje. Maar liefst vier landgenoten speelden een opvallende rol in het kampioenenelftal. Na het behalen van de titel waren ze dan ook door het dolle heen.

“We hebben er zo lang op moeten wachten, maar eindelijk hebben we de Champions League bereikt", waren de eerste woorden van Moussa Dembélé. "Dit feest is super. Iedereen is super enthousiast." 

De spelers van AZ moesten hopen op een nederlaag van Ajax tegen PSV om de titel te kunnen vieren. Omdat AZ al zaterdag had gespeeld, verzamelden de spelers in het spelershome om de wedstrijd op tv te kunnen volgen. "Bij ieder doelpunt van PSV gebeurden de gekste dingen in het spelershome. We sprongen op de tafels en dansten. Ik ben zo enorm blij hiermee", aldus een overgelukkige Dembélé.

Ook Maarten Martens was erg opgelucht met het behalen van de titel. Toch was hij er al vroeger zeker van dat AZ de titel kon grijpen. “Bij mij is al vrij vroeg in het seizoen het geloof gekomen dat we sterk genoeg waren voor de titel. In de eerste seizoenshelft wonnen we namelijk van Ajax en FC Twente.” (AN)

 

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties