Gerets: 'Heb ook mijn trots; kon niet blijven wachten'

Nico Wieme
| 6 reacties
Gerets: 'Heb ook mijn trots; kon niet blijven wachten'
Foto: © SC

Eric Gerets heeft zijn vertrek uit Marseille toegelicht. Onze landgenoot betreurt dat het zo moest lopen, maar zag zich geen andere keuze na de kritiek van sterke man Robert Louis-Dreyfus.

“Na dat artikel in L’Equipe (over zijn vertrek naar Saudi-Arabië, red.) voelde ik mij geroepen om te reageren”, aldus Eric Gerets. “Mijn besluit stond al een tijdje vast. Nu zeg ik tegen jullie dat ik vertrek en op die manier weet iedereen het. De kranten, televisie en radio. Nu zijn we daarvan verlost en kan ik me met mijn spelers 100% concentreren op de titel.”

 

“Ik hoop dat de supporters achter mij en de ploeg zullen blijven staan. Als ze mij niet vergeven, dan zal ik daarmee moeten leven. Maar het zal me niet verhinderen om hun warmte te voelen”, steekt de Leeuw een hand uit naar de vurige aanhang van L’OM.

 

Toen in januari in L’Equipe een interview met Robert Louis-Dreyfus verscheen, brak de veer bij Gerets. De grote baas van Marseille trok de Rekemnaar in twijfel, toen het even minder ging met de ploeg. “Louis-Dreyfus voelde zich toen geroepen om mij aan te vallen in L'Equipe, zo heb ik dat ervaren. Hij had vragen. Hij benadrukte toen ook dat we zeker tweede moesten worden”, zei Gerets aan de Franse radio RTL.

 

“Zo werd preses Papa Diouf, voor wie ik onvoorstelbaar veel sympathie heb, in een onmogelijke situatie gebracht. Want zijn baas zei letterlijk: ‘Wacht nog om zijn contract te verlengen.’ Op een bepaald moment heb ik de knoop doorgehakt en beslist om te vertrekken. Ik kon niet blijven wachten. Maar het is spijtig, want in vijf minuten had alles opgelost kunnen zijn”, aldus Gerets nog.

 

“Louis-Dreyfus moet dan ook accepteren dat een mens zijn trots heeft. Ook ik. Als je drie maanden moet wachten op een voorstel kunnen de zaken anders lopen”, besloot de Limburger. Gerets coacht Olympique Marseille sinds september 2007. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties