Laatste rechte lijn

Philippe Crols
| 1 reacties
Laatste rechte lijn

In de Bundesliga zijn we toe aan de 30e speeldag. De achttien teams beginnen dus aan de laatste rechte lijn en het belooft alvast een spannende spurt te worden. Komend weekend staat er in de top en kelder van de klassering een topper op het menu.

HSV - HBSC

De topper van deze week is zonder twijfel Hamburger SV - Hertha BSC. Die affiche is voor zondag en dus weten beide teams op voorhand al wat hun concurrenten ervan terechtbrachten op zaterdag. Hamburg liet vorige week de kans liggen om naast Wolfsburg aan de leiding te komen terwijl Hertha BSC dan weer profiteerde van het massale puntenverlies bovenaan. 

Wolfsburg is ondanks het verlies van vorige week nog altijd wel leider. Komend weekend ontvangt het in de eigen Volkswagenarena Hoffenheim. De promovendus zakt steeds verder weg en weet amper nog hoe het voelt om te winnen. Europees voetbal halen lijkt voor Hoffenheim zo stilaan een hopeloze zaak.

Bayern München en Stuttgart volgen samen met HSV op drie punten van de leider. Bayern speelt komend weekend voor het eerst sinds lang niet meer met Jurgen Klinsmann als coach. Het krijgt het bezoek van Borussia Mönchengladbach. Dat is geen cadeau, want Logan Bailly en co kunnen de punten goed gebruiken.

VfB Stuttgart treft ook een ploeg in puntennood. Stuttgart is zaterdag te gast in Bielefeld.

Degradatietopper

Voor Karlsruhe is er na de onverhoopte winst van vorig weekend opnieuw hoop. Die hoop kan nog groter worden als er zaterdag in eigen huis gewonnen wordt van Cottbus. Ook dat team stuntte vorige week door te winnen van Wolfsburg. De zenuwen zullen hoe dan ook strak gespannen staan.

Dat zal in Bochum - Hannover niet anders zijn. Hannover lijkt min of meer veilig, maar Bochum moet nog bang naar onder kijken. Het heeft slechts drie punten meer dan Bielefeld, de zestiende.

Net als Hannover is ook Frankfurt al min of meer zeker van het behoud. Komend weekend kan het de Europese droom van Dortmund wel een knauw geven. Ook Schalke heeft nog Europese dromen. Zaterdag is het gastheer voor Leverkusen, een team dat week na week verder wegzakt.

Ten slotte is er ook nog Köln - Bremen, een eindeseizoenswedstrijd. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties