Wuytens en De Graafschap doen goede zaak

Jimmy Wouters

De Graafschap heeft zondagmiddag een levensbelangrijke zege geboekt. De Superboeren wonnen zelf van NAC Breda en zagen concurrent Volendam met 0-1 verliezen van Groningen.

De Graafschap won in NAC dankzij een laat doelpunt van Oussama Assaidi, die in de tweede minuut van de blessuretijd doelman Ten Rouwelaar met een schot in de verre hoek versloeg.

Nochtans was NAC de betere ploeg. De club uit Breda speelde enkele goede kansen bij mekaar, maar slaagde er niet in deze te verzilveren. De Graafschap hield stand en boekte met een ultiem offensief alsnog een belankrijke zege.

Terwijl De Graafschap in de slotfase de overwinning pakte, verloor Volendam in de toegevoegde tijd twee belangrijke punten. Voor rust waren de Wijdbroeken de betere ploeg, maar doelman Luciano hield de Groningse verdediging met enkele goede reddingen in de wedstrijd.

In de tweede helft golfde de partij meer op en neer. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Groningen dat in de toegevoegde tijd via Matavz alsnog de drie punten pakte.

De Graafschap wipt dankzij deze zege over Roda en Volendam heen. De Superboeren tellen een punt voorsprong op Volendam en twee op Roda. Volgende week treffen De Graafschap en Volendam mekaar echter op de laatste speeldag. (AN)