Chievo gunt Inter titel nog niet

Dit weekend kan Inter nog geen kampioen worden: de Nerazzurri raakten niet voorbij Chievo. Fiorentina deed een uitstekende zaak in Catania en zit Juventus op de hielen. Onderin kon Torino geen slag slaan.

Inter kende een droomstart in Verona: al na 3 minuten kon Crespo (foto, links) van dichtbij scoren, 0-1. Chievo liet echter niet begaan en kwam net voor het halfuur langszij: Marcolini trok een streep van buiten de rechthoek, 1-1. Beide ploegen hielden elkaar daarna in evenwicht, tot Balotelli met een bevlieging voor 1-2 zorgde: met een heerlijk schot gaf hij zijn ploeg opnieuw de leiding. Toch kon Inter de drie punten niet meenemen, want Luciano volleyde een voorzet van Mantovani binnen: 2-2.

Fiorentina deed een uitstekende zaak. In Catania kwamen de Viola na 10 minuten op 0-1 dankzij een strak schot van Jovetic (foto, midden). Verder controleerden de bezoekers en in de extra tijd kon de ingevallen Zauri de definitieve doodsteek geven: 0-2.

Genoa lijkt naast de topvier te zullen grijpen na een gelijkspel in Bergamo. De thuisploeg leek lang te zullen winnen: Valdes scoorde al na 9 minuten. Na een rode kaart (tweemaal geel) voor Guarente zette Genoa alles op alles en helemaal op het einde kon Criscito nog een punt uit de brand slepen: 1-1. Vanden Borre mocht het laatste kwartier meespelen.

Matri en Acquafresca brachten Cagliari 2-0 voor tegen Roma. De Giallorossi hadden echter nog een pittige reactie in huis: in 5 minuten tijd zetten Totti en Perrotta de bordjes gelijk: 2-2. Verder kwamen de Romeinen niet meer.

Torino liet de kans liggen om een belangrijke tik uit te delen in de degradatiestrijd. De Granata leidden lang tegen Bologna, na een lichte strafschop, omgezet door Rosina, maar in de slotfase kregen de bezoekers ook een penalty en Di Vaio miste niet: 1-1. Mudingayi werd na 64 minuten gewisseld.

Ook Lecce en Napoli hielden het op een gelijkspel. Pia liet de Azzurri dromen van eindelijk nog eens een uitoverwinning, maar een strafschop van Zanchetta legde voor de rust al de eindstand vast: 1-1.

Siena won met het kleinste verschil van Palermo door een doelpunt van Calaio, waardoor de Toscaanse club mathematisch gered is.

Gisteren verpletterde Sampdoria Reggina met 5-0 en won Udinese bij Lazio met 1-3. vanavond sluiten Milan en Juventus de speeldag af.