Analyse Wolfsburg als leider naar laatste speeldag

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg als leider naar laatste speeldag

Vfl Wolfsburg kan volgend weekend kampioen worden. Het won zaterdag op het veld van Hannover terwijl concurrent Bayern München een uitschuiver maakte bij Hoffenheim. Onderaan is Mönchengladbach zo goed als gered ondanks een zware nederlaag.

Wolfsburg profiteert maximaal

Wolfsburg bezocht zaterdag Hannover en kende geen problemen. Edin Dzeko en Grafite verdeelden de vijf treffers netjes onder elkaar. Concurrent Bayern München maakte wel een fout. Het kwam in Hoffenheim niet verder dan een gelijkspel. Ook Hertha Berlijn, een andere titelpretendent, liet punten liggen, thuis tegen Schalke (0-0). Hertha heeft drie punten minder dan Wolfsburg, maar aangezien het een veel slechter doelpuntensaldo heeft, is er meer dan een mirakel nodig om de titel naar de hoofdstad te krijgen. 

Stuttgart mag nog wel hopen op een landskroon. Het hield de punten thuis tegen Cottbus en telt twee punten minder dan de leider. Wolfsburg heeft volgende week, behoudens een klein wonder, genoeg aan een gelijkspel tegen Werder Bremen om kampioen te worden. De Wolven hebben namelijk een grote voorsprong op hun concurrenten wat betreft het doelpuntensaldo. Bovendien spelen Bayern en Stuttgart volgende week tegen elkaar.

Hamburger SV speelt sinds enkele weken niet meer echt mee voor de titel. Op de voorlaatste speeldag verloor het thuis ook nog eens van Köln. HSV is nu pas zesde.

Bochum gered, Gladbach bijna

Vfl Bochum speelt ook volgend seizoen in de eerste Bundesliga na een thuiszege tegen Frankfurt. Borussia Mönchengladbach verloor dan weer met forfaitcijfers bij Leverkusen, maar is toch ook bijna zeker van het behoud. Bielefeld verloor namelijk met 6-0 bij Dortmund en ook Cottbus ging ten onder. Gladbach heeft volgende week aan een punt genoeg om het behoud te verzekeren en zelfs bij verlies lijkt de kans klein dat Logan Bailly en co naar de tweede afdeling zullen zakken.

Op de laatste speeldag moet nog wel worden uitgemaakt welke twee teams rechtstreeks zullen zakken. Karlsruhe greep de laatste strohalm door met 1-3 te winnen bij Bremen. Het heeft een punt minder dan Bielefeld en Cottbus. De twee laatste teams degraderen rechtstreeks, de zestiende in de stand speelt barragematchen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties