De 'Hocus Pocus' van fenomeen Trond Sollied

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
De 'Hocus Pocus' van fenomeen Trond Sollied
Foto: © SC

Trond Sollied is een fenomeen. Like him or not? De koele Noor kan als trainer een palmares voorschotelen waar veel collega’s een moord voor zouden plegen. Zes titels en vijf bekerzeges prijken achter zijn naam. En dat in vier verschillende landen.

Na zijn vertrek bij Club Brugge haalden ze vier jaar geleden opgelucht adem. De relatie was verzuurd. Sollied pakte ondertussen één titel (Olympiakos) en twee nationale bekers (Olympiakos en Heerenveen). Blauw-zwart moet het stellen met een bekertriomf tegen Standard.


Konijnenpoot van Guy Thijs


“Ik denk dat hij de konijnenpoot van Guy Thijs heeft overgenomen”, lacht assistent-trainer Chris Van Puyvelde, die volgend jaar aan zijn tiende seizoen aan de zijde van Sollied begint. “Met Sollied heb ik zes bekerfinales meegemaakt, vier daarvan hebben we gewonnen. Ongelooflijk.”

 

De stijl van de vorige maand 40 jaar geworden Noor blijft apart. Geen overbodige strakke regeltjes, maar wel veel vrijheid voor de spelers. Hij gaat uit van de zelfredzaamheid van zijn jongens.


Respect en verantwoordelijkheid

 

“Trond blijft in alle omstandigheden rustig. Hij geeft de spelers verantwoordelijkheden en respect, maar houdt – zonder dat de spelers dat altijd beseffen – wel de regie in eigen handen. Maar Trond krijgt ook veel respect terug. Dat hebben we deze week gevoeld.”

 

Sollied stond in Friesland nochtans niet voor een makkelijke opdracht. Met het vertrek van Sulejmani en Bradley verloor Heerenveen tijdens het tussenseizoen 70 procent van zijn doelpuntenproductie.

 

Geen Hocus Pocus

 

De wonderdokter lijkt toch niet verrast met het succes. “Dit is geen toeval meer”, reageert Sollied. “Ik heb geen geheimen en het is ook geen hocus pocus, maar een samenwerking tussen spelers en trainer. Veel onderling praten en dan een akkoord bereiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties