Werder Bremen: De thuisspeler, de gek en de huurling

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Werder Bremen: De thuisspeler, de gek en de huurling
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Werder Bremen gaat op zoek naar een tweede Europese triomf. Voetbalkrant.com zet de opvallendste spelers voor u op een rijtje.

Kersten Steurbaut in Istanbul



DE THUISSPELER

 

Voor Mesut Özil wordt de UEFA Cup-finale in Istanbul een hele speciale wedstrijd. De 21-jarige Duitse middenvelder heeft Turkse roots en kreeg ook een uitnodiging voor de nationale ploeg. Özil bedankte en koos voor Duitsland. Zijn familie zal vanavond de wedstrijd in het Sükrü Saraçoglu-stadion bijwonen. Özil wordt ook de Nieuwe Diego genoemd en moet tegen Shakhtar de echte Diego doen vergeten.

 

DE MOTIVERENDE SUPPORTER

 

Door de lichte gele kaart van Frank De Bleeckere in de halve finale tegen Hamburg moet Werder Bremen superster Diego missen. De invloed van de geschorste Braziliaan is echter niet te onderschatten. Diego trainde aan de vooravond van de finale scherp mee. Zijn ploegmaats willen graag voor hem de UEFA-beker naar Bremen brengen.

 

DE GEK

 

Tim Wiese is een fenomeen bij Werder Bremen. Niet alleen door zijn sterke prestaties, maar ook door zijn uitstraling. Hij krijgt in Duitsland het etiket van ‘gekke doelman’ op het hoofd geplakt en onderstreepte dat door na de competitiewedstrijd tegen Hamburg ‘Scheisse HSV’ door een megafoon te brullen. Werder bedekte de actie met de mantel der liefde. Wiese heeft Europees ook nog iets recht te zetten. De doelman wordt nog te veel herinnerd aan zijn blunder in de Champions League tegen Juventus.

 

DE GEBOREN VERLIEZER

 

Grote finales verliezen: Torsten Frings weet er alles van. De verdediger ging met Duitsland tenonder in de WK-finale van 2002 tegen Brazilië en stuitte afgelopen zomer op Euro 2008 op een sterk Spanje. In eigen land schreef Frings al wel twee bekerzeges op zijn naam (1999 met Werder Bremen en 2005 met Bayern München). Nu wil hij ook op het Europese podium triomferen.

 

DE EFFICIËNTE HUURLING

 

Door de afwezigheid van Diego rust de Bremense hoop op de schouder van Claudio Pizarro. De Peruviaan scoorde in de competitie 17 keer en deed ook in Europa 7 keer de netten trillen. Na het seizoen moet Pizarro echter terug naar Chelsea, dat hem dit seizoen uitleende aan Werder Bremen. Een vertrek zonder UEFA Cup-winst is echter geen optie voor de 30-jarige aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties