Lucescu: "Trofee is bijkomstig"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lucescu: "Trofee is bijkomstig"
Foto: © SC

Mircea Lucescu schonk Shakhtar Donetsk in zijn eerste Europese finale meteen een trofee. Voor de Roemeen is prijzen pakken echter niet zijn hoogste doel.

Kersten Steurbaut in Istanbul


“De uitslag is een perfecte weergave van wat je op het veld hebt gezien”, aldus Lucescu. “We hadden tijdens de eerste helft alleen meer moeten scoren. Na het foutje van Pyatov verloren we de controle over de wedstrijd en speelden we niet meer accuraat genoeg.”


Viva Brazil

 

De vijf Brazilianen van Shakhtar gaven uiteindelijk de doorslag. “Het is logisch dat zij in de ploeg staan. Ik heb geen andere spelers”, lacht de Roemeense coach. “En het is ook normaal dat zij scoren. Mijn verdedigers zie ik niet graag naar voren gaan.”

 

“Maar ik ben heel blij voor hen. Het zijn allemaal nog jonge gasten die nog veel beter kunnen spelen. Ik heb vertrouwen in hen. Dunga zal er nog goed bij varen. Hopelijk verlaat na dit seizoen niemand de ploeg, want volgend jaar wil ik doorstoten in de Champions League. Dit resultaat toont aan dat we dat verdienen.”


Spelers opleiden


Voor Lucescu is het zijn eerste Europese triomf – de Supercup met Galatasaray niet meegerekend. “Al die trofees zijn voor mij niet belangrijk. Ik wil ploegen bouwen, spelers opleiden en talenten naar voren brengen. Dat is mijn passie. De rest is allemaal bijkomstig.” (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties