Juve wint weer, Lecce zakt

Maarten Vandenabeele
| 15 reacties

Na twee maanden zonder overwinning heeft Ciro Ferrara Juventus opnieuw een zege bezorgd. Milan en Inter verloren, terwijl Fiorentina pas in extremis een punt pakte bij Lecce, waardoor de thuisploeg degradeert.

Juventus kwam na achttien minuten op 0-1 bij Siena na een vrije trap van de toch fit geraakte Del Piero (foto). Nog voor de rust kwamen de Bianconeri op 0-2: Marchisio trapte een assist van Del Piero van kortbij binnen. Na de pauze controleerde Juve zonder problemen. In de slotfase kon Pinturicchio er na een counter nog ééntje bijdoen: 0-3.

Milan moet Juve weer naast zich dulden na een thuisnederlaag tegen Roma. Aan de pauze stonden de Rossoneri 0-1 in het krijt na een magistrale vrije trap van Riise. Ambrosini (foto) bracht de stand weer in evenwicht in de 75e minuut en daarna werd het via Menez eerst 1-2 en opnieuw kort daarna 2-2 door het tweede doelpunt van Ambrosini. Totti had echter het laatste woord: 2-3. Ambrosini pakte nog een tweede gele kaart wegens protest.

Fiorentina stuurde Lecce naar de Serie B. De Viola hadden hun handen vol met de thuisploeg, die in de 50e minuut verdiend op 1-0 kwam na een goal van Tiribocchi. Pas in de 90e minuut redde Jorgensen een punt: 1-1. Felipe Melo pakte daarna nog rood.

Cagliari boekte een prestigeoverwinning tegen kersvers kampioen Inter, dat via Ibrahimovic na acht minuten wel nog op voorsprong kwam. Cossu en Acquafresca zetten het stadion op zijn kop: 2-1.

Torino slikte een nederlaag tegen Genoa, waardoor de Granata op de slotspeeldag de redding moeten proberen te bewerkstelligen. Tweemaal kon de thuisploeg een achterstand ophalen: eerst maakte Franceschini de penaltygoal van Milito ongedaan, en daarna zette Bianchi de bordjes terug in evenwicht na de tijdelijke 1-2 van Olivera. Milito zorgde echter voor een kater: 2-3. Thuisspeler Abate kreeg in de extra tijd nog rood.

Chievo en Bologna neutraliseerden elkaar: 0-0. Chievo is gered en voor Bologna volstaat een overwinning op de laatste speeldag tegen Catania om in de Serie A te blijven.

Atalanta en Palermo deelden de punten. Plasmati zorgde met twee doelpunten voor een ommekeer na de 0-1 van Succi, maar Miccoli redde nog een punt voor de bezoekers: 2-2.

2-2 was ook de eindstand in Sampdoria - Udinese. D'Agostino zorgde in de dertiende minuut voor 0-1 na een elfmeter, maar een owngoal van Isla en een omgezette strafschop van Cassano lieten de Blucerchiati met een voorsprong de rust ingaan. Felipe scoorde als enige na de rust: 2-2.

Catania kwam door Bogliacino wel op achterstand tegen Napoli, maar Morimoto scoorde nog voor de pauze tegen. In de absolute slotfase trokken de Sicilianen het laken naar zich toe: een strafschop van Mascara en een ver schot van Falconieri deden de Azzurri afdruipen, 3-1. Mannini kreeg tussen de 2-1 en 3-1 nog rood voor protest.

Woensdag al klopte Lazio Reggina met 1-0. (GV)