Bayern laat Kroos langer in Leverkusen spelen

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Bayern laat Kroos langer in Leverkusen spelen
Foto: © SC

Toni Kroos mag van de nieuwe Bayern-trainer Louis Van Gaal nog wat langer ervaring opdoen in Leverkusen. Het jonge Duitse toptalent blijft nog een seizoen langer spelen in de BayArena.

Toni Kroos werd door Bayern München uitgeleend aan Bayer Leverkusen waar hij kon rekenen op veel meer speelgelegenheid. De Duitse vice-kampioen kon hem nu terughalen uit de voorstad van Keulen, maar Louis Van Gaal, volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer in de Allianz Arena, besliste om Kroos nog een jaar langer te laten rijpen bij de pillenclub.

De 19-jarige Kroos was in het seizoen 2007/08 de jongste speler ooit die mocht debuteren in de hoofdmacht van Bayern München. Omdat de concurrentie in Beieren genadeloos hard is op het middenveld, besliste het bestuur om hem uit te lenen. Kroos speelde dit seizoen tien wedstrijden voor Leverkusen en scoorde daarin tien keer. In 2007 werd hij nog uitgeroepen tot beste speler op het EK voor spelers onder de 17 jaar dat in ons land werd georganiseerd. Kroos heeft in München nog een contract tot de zomer van 2011.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties