Lyon wil met Hleb en Vieira rampseizoen vergeten

Mathias Dumarey
| 16 reacties
Lyon wil met Hleb en Vieira rampseizoen vergeten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Lyon greep voor het eerst in acht jaar naast de Franse landstitel, meer nog de meest succesvolle Franse club in het laatste decennium greep naast alle prijzen. Met het aantrekken van Patrick Vieira (foto) en Alexander Hleb moet het straks beter.

Olympique Lyon is zinnens om zich komende zomer flink te versterken om geen tweede jaar naeen naast de prijzen in binnen- of buitenland te grijpen. Bernard Lacombe, de technisch directeur van de club, heeft al aangegeven dat er flink geïnvesteerd zal worden.

Bovenaan het lijstje met potentiële versterkingen staan routinier Patrick Vieira en de Wit-Russische spits Alexander Hleb. Laatstgenoemde heeft net zijn eerste seizoen achter de rug bij FC Barcelona, maar een succes werd dat niet. Hij zat er meer op de bank dan hem lief was. Hleb startte maar acht keer in de basis in de Spaanse competitie.

Patrick Vieira is ondertussen al wat op zijn retour bij Inter Milaan. De 32-jarige verdedigende middenvelder heeft net zijn derde seizoen achter de rug bij de Italiaanse landskampioen en zinspeelde onlangs nog op een terugkeer naar Frankrijk. "Het enige punt waar wij het wat moeilijk mee hebben zijn de talrijke blessures waarmee hij steeds maar te kampen heeft. Maar Patrick wil volgend jaar nog eens op het WK spelen, dus hij is zeker een optie", aldus Lacombe op OL TV, de televisiezender van Olympique Lyon dat afgelopen seizoen pas derde eindigde in de Ligue 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties